Shampooskærm til voksne - testet på mennesker

Offentliggjort af Litzy Thomsen den

Hvorfor skal voksne mennesker bruge en shampooskærm?

I udgangspunktet skabte jeg en shampooskærm til voksne, fordi jeg selv havde et behov. Da jeg begyndte at arbejde mere i dybden med shampooskærmen, opdagede jeg, at der blandt ældre også mennesker er et stort behov for at aflaste hårvaskesituationen.

For at forstå problematikken for demente, må man indse, at for en dement er det "nyt" hver gang, at der skal vaskes hår. Den demente forstår ikke altid til fulde, hvad der foregår og bliver utryg, udadreagerende eller modarbejder og gør det umuligt eller meget svært at vaske hår på personen.

Som pårørende er det frustrerende og utilfredsstillende at være vidne til, at éns gamle mor eller far ikke får vasket hår, og at hygiejnen ikke er i orden. Jeg har i min bekendtskabs- og vennekreds hørt fra mange, at de står i netop den situation med deres gamle mor, svigerinde eller lignende. De har det rigtigt dårligt med, at deres kære ikke bliver plejet ift. hårvask på bedste vis. Vi kender alle den dejlige følelse af renhed og velvære, når vi har været i bad og fået vasket hår. Den ønsker vi også for vores demente familiemedlemmer.

Men også som plejer er det utilfredsstillende ikke at kunne yde den bedste service og pleje, som man rigtig gerne vil. Plejeren vil gerne levere et godt stykke arbejde og kunne have et rart og godt samarbejde med den demente. Vi kender alle til forholdene for plejepersonalet, som skal løbe stærkere og stærkere, og hvor tiden er en vigtig faktor.

Shampooskærmen er testet på flere plejehjem, hvor personalet og pårørende har oplevet en stor forandring ift. hårvask til demente og ældre med fx stivhed i nakken. Det giver en verden til forskel, når der kan vaskes hår uden ubehag for nogle af parterne, og det er netop det, som en shampooskærm til voksne kan betyde. Skærmen er let at indstille, kan vaskes manuelt, i opvaskemaskinen, ipose i vaskemaskinen, er let at håndtere og er meget blød og behagelig for brugeren og plejeren - og kan anvendes selv med håndsker på, hvis dette kræves.

Under testprocessen på flere forskellige plejehjem har jeg fået rigtig god respons, kritik og viden, som jeg har kunnet anvende konstruktivt i udviklingen af ​​en shampooskærm til voksne til det færdige produkt, som jeg som producent er meget stolt af. Det er en fantastisk følelse at kunne skabe et hjælpemiddel, som kan betyde så stor en forskel for mennesker i en svær situation.

Jeg vil rigtig gerne høre fra jer, der kender til situationen, så smid en kommentar, hvis du har noget på hjertet.


Del dette opslag← Forrige opslag Nyere opslag →


0 kommentarer

Skriv en kommentar